• Installatiebedrijf Welin
  • Groeperweg 19
  • 3927 CR Renswoude

Houtvergasser (houtgestookte cv-installatie)

Een houtvergasser is geen gewone houtkachel. Bij een houtkachel gaat het vuur omhoog en wordt in één keer de hele inhoud van de kachel verbruikt. Een houtkachel zul je dan ook regelmatig moeten bijvullen. Een houtvergasser wordt meestal maar één keer per dag gevuld.

De luchttoevoer is zo geregeld dat alleen het onderste gedeelte van de houtvoorraad brandt. De verbrandingsgassen die vrijkomen door de hoge temperatuur worden naar onderen of naar achteren weggezogen naar een naverbrandingskamer. Hier wordt extra zuurstof toegevoerd voor een optimale verbranding van deze gassen.

Een houtvergasser staat meestal  in een aparte stookruimte en verwarmt water dat via leidingen de radiatoren of vloerverwarming van uw woning of bedrijfspand van warmte voorziet.

De stukhoutketels worden met de hand gevuld en hebben  een grote vulruimte. Voldoende buffervoorraad voor stukshout voor één dag. Alleen bij hele lage temperaturen zal de ketel een keer extra moeten worden bijgevuld.

Niet alleen houtafval, maar ook houtsnippers, spanen, zaagsel en zaagselbriketten kunnen worden gestookt. Bij gebrek aan hout kunnen sommige houtvergassers ook gestookt worden met kolen.

Niet alleen bedrijven maken gebruik van houtvergassers, maar ook particulieren. Via het contactformulier kunt u meer informatie opvragen.

IS UW OUDE HOUTGESTOOKTE CV-KACHEL NOG GELD WAARD?
Bent u geïnteresseerd in een houtgestookte cv-kachel, dan willen wij deze graag voor u leveren. Bent u al in het bezit van een houtgestookte cv-kachel, maar is deze toe aan vervanging, dan kunnen wij die ook voor u leveren. Maar er is ook nog een derde optie! Misschien is uw kachel nog te repareren. Bel ons gerust voor een afspraak. Besluit u toch liever een nieuwe kachel te kopen dan krijgt u tegen inlevering van uw oude kachel een korting op het aankoopbedrag van uw nieuwe kachel.